2015. ápr 21.

10 mocskos dolog, amit csinálok a hálószobában

írta: monly
10 mocskos dolog, amit csinálok a hálószobában

Kissé szétszórt vagyok mostanában. Úgy az utóbbi pár évben tulajdonképpen. :)) De talán fejlődőképes vagyok, mert már rájöttem, hogy össze kell rendeznem a gondolataimat és a napjaimat, különben szétfolynak a terveim. Mindent akarok csinálni, de közben semminek se állok neki. Ha nincs rend bennem (és körülöttem), akkor történik az, hogy magamat sajnáltatva ülök a feladathalmaz tetején egy-egy nap végén, hogy már megint nem volt időm semmire. "Rend a lelke mindennek." - mondta mindig apukám, és milyen bölcsen mondta.

Ezért úgy döntöttem, hogy ebben a bejegyzésben összefoglalom a hálószoba-átalakítással kapcsolatos terveimet. A listáról pedig már könnyebb lesz folyamatában kihúzogatni a dolgokat. Ráadásul ti is jobban átlátjátok, hogy mire készülök, és talán kevésbé tűnik majd úgy, hogy értelmetlenül csapongok a különböző témák között.

Tehát adott egy panellakás szobája, aránytalanul hosszúkás méreteivel: 2,4 m széles és 4,6 m hosszú. Az egyik rövid oldalon végig ablakok, a másikon egy ajtó. Na innen szép nyerni, nem igaz? ;) A szoba már korábban fehérre lett festve, és új laminált padlót kapott, ez tehát a kiindulási alap. Beköltözéskor tulajdonképpen nem rendeztük be, csak beszórtuk a matracunkat, meg a komódot, és így tengődött pár évig. Ha jobban belegondolok, nem is igazán átalakítás ez, inkább megszületés. A kettőnk közös kis zuga készül megszületni, ahová reményeim szerint jó lesz majd megérkezni esténként, elbújni a világ elől, egymás karjaiban megpihenni, szeretni.

A nyugalom és tisztaság nálam a fehér színnel kezdődik, úgyhogy biztosan az lesz a domináns. De mire eljutunk odáig, sok mocskos dolog borítja még fel a rendet. ;) Rengeteg inspirációt gyűjtöttem skandináv hálószoba témában, de leginkább ez az egy kép van a fejemben. Ő az abszolút kedvenc, amiből kiindultam az átrendezés kezdetén. 

9ffc2da42c2aec2a635dfb0499cb9341.jpg

via Pinterest

Ha érdekel, megnézhetitek a többi inspiráló fotót is a Pinterest albumomban: itt

Na szóval. Ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjem, a következő lépésekre lesz szükség:

1. Mivel úgy döntöttünk, hogy a gyerekszoba és hálószoba helyet cserélnek, ezért bútorok átcipelése A-ból B-be, és B-ből A-ba. 

2. Falon lévő lyukak glettelése, csiszolás. (Szerencsére nem ütnek el a foltok, úgyhogy nem kellett újrafesteni a falakat.)

3. Feleslegessé vált dolgok "elvaterázása".

4. Egy helytakarékos, tárolós ágyvég (Ikea Brimnes) beszerzése, összeszerelés, falhoz rögzítés. Ágykeret (mindenképp fehér!), és matrac beszerzése

5. Egy egyszerű Tilka lámpa.

6. Meglévő Malm komód átalakítása (folyamatban)

7. Kell egy létra is mindenképp! :)

8. Függöny beszerzése, méretre vágás, ablakmosás, felrakás (félig kész)

9. Egyéb dekorációs elemek: tükör, képkeretek, képek, idézetek a falra

10. Szőnyeg, de milyen??

+1. Folyamatos takarítás, takarítás, és takarítás... 

És egy újabb tapasztalás: a lakberendezés iszonyú fárasztó munka, de én nagyon élvezem! Ezenkívül nagy türelmet igényel, például amikor heteket kell várni, hogy elkészüljön az ágykeret, vagy napokat, hogy megszáradjon a festék, vagy hónapokat, hogy a fejemben élő kép végre a valóságban is összeálljon. A köztes időkre pedig marad a stresszel átitatott izgalom, no meg a folyamatos meglepetések orvoslása, és újratervezés (ez mégse olyan, mint ahogy elképzeltem).

Várjátok már a végeredményt? Én nagyon! ;)

Szólj hozzá

inspiráció otthon